top of page

Welke keuze is het beste? Vaccineren of niet?

We hebben vaak het gevoel dat we te kort schieten en dan zeker op het moment waar je keuzes ook nog beperkt zijn. Of waar je een hele lastige keuze moet maken.

Houd ik me aan de Covid regels, neem ik straks die vaccinatie of doe ik straks mee aan het nemen van een sneltest om ergens naar toe te mogen gaan? Ga ik zeggen waar ik voor sta of niet? Want iemand heeft er een oordeel over, ik ben dan een ‘schaap’ of een ‘wappie’ maar het is nooit goed.

Wanneer je gaat kijken op social media wordt iedere keuze beoordeelt en zeker niet altijd positief. Iedereen vindt dat hij/zij zijn of haar mening mag geven op jouw beslissing en dat is niet altijd vriendelijk, want ja, op social media ben je anoniem en hoef je geen rekening te houden met de gevoelens van je medemens.

Maar dat wil niet zeggen dat deze reacties je niet raken. En dan ga je nog meer twijfelen aan je eigen keuzes.

Maar ook voor alledaagse keuzes is het vaak lastig. Mijn vriendin vraagt of ik meega naar die gave winkel, maar ik had mezelf voorgenomen om vandaag te relaxen, wat nu? Kies ik voor mezelf, dan is mijn vriendin misschien boos op me. Maar wanneer ik met haar meega, heb ik nog niet gerelaxed, wat ik echt zou willen doen.

Mijn moeder vraagt of ik haar kan helpen, maar ik zou met mijn vrienden gaan sporten. Stel ik mijn moeder of mijn vrienden teleur?

Zo maar een paar keuzes waar je voor kan komen te staan.

En dan hebben we het nog niet gehad over werk gerelateerde keuzes of keuzes die met je kinderen te maken hebben. Mijn werkgever wil dat ik extra werk, maar ik heb andere plannen. Stel je nu voor dat ik nee zeg, wat gebeurt er dan? Mijn kinderen willen allemaal een mobiel, maar ze zijn nog zo jong. Hun klasgenoten hebben ook allemaal een mobiel. Hoe kijken die ouders straks naar ons? Denken ze dan dat we het niet kunnen betalen?

Keuzes, keuzes zoveel keuzes en zoveel momenten om de verkeerde keuzes te maken. Hoe ga ik daar mee om?

Hoe neem je voor jou de juiste keuzes? Samen gaan we kijken wat jouw waarden zijn en welke van deze waarden jou kunnen helpen bij het maken van keuzes.

Dit is een makkelijke keuze. Mail me voor het maken van een afspraak voor een gratis intakegesprek.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gevoelens

댓글


bottom of page