Gevoelens
Wat zijn gevoelens, hoe voelen gevoelens, hoe horen gevoelens te voelen?
Iedereen herkent dit wel. Hoe hoort het te voelen wanneer je verliefd ben, wanneer je van iemand houdt, wanneer je iemand verliest of hoe lang horen die gevoelens er te zijn?
Iedereen wors
telt met deze vragen maar praat er niet zomaar over met iedereen. Soms schaam je je voor bepaalde gevoelens.
Soms kan je je verliezen in je gevoelens en soms bouw je een muur om je heen zodat je ze niet meer voelt.
Hoe kan het dat wanneer iemand overlijd je toch ook nog kan lachen, en moet je je dan niet schuldig voelen? Soms zijn gevoelens zo groot, heftig en diep dat je het gevoel hebt dat je verdrinkt in deze gevoelens. Dat voelt eng en wil je zo snel mogelijk minder hebben. Onvoorwaardelijke liefde (wat houdt dat in?) heb je meestal voor je kind maar wat wanneer er iets gebeurt met dat kind? Hoe diep gaat die onvoorwaardelijke liefde en wat doet het met je andere gevoelens?
Gevoelens zijn complex, veranderlijk en verraderlijk en iedereen voelt het anders. Wat is normaal en wat is niet normaal? Wie bepaalt wat normaal en niet normaal is?
Gevoelens hebben een rol in ons leven. Ze waarschuwen ons en laten ons weten wat we wel of niet leuk vinden. Ze zorgen ervoor dat we risico’s nemen maar zorgen er ook voor dat we op tijd afstand nemen of ergens mee stoppen. Maar dan moeten we wel luisteren naar ons gevoel en de gevoelens toe laten.
Vertrouwen op onze gevoelens, hoe doe je dat? Waar moet je op letten en kan het echt?
Je kan soms behoorlijk in de knoop zitten met je gevoelens en even niet meer weten hoe nu verder. Ik kan je daarbij helpen.
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek en we gaan samen kijken wat de beste stappen zijn.
Het intakegesprek zal binnen 10 dagen plaats vinden.