top of page

Balans

Wanneer je in balans bent voelt het alsof alles je makkelijk afgaat. Niets kost je energie je krijgt er eerder energie van. Wanneer die balans er niet is kost alles je enorm veel energie, hoe komt dat?


Werken in de waan van de dag. Of dat nu thuis met de kinderen, in het huishouden of op je werk is. Je reageert en acteert op iets wat er gebeurt en daar denk je vaak niet echt over na.

Deze acties gaan op de automatische piloot. Je bent blij dat je hebt gehandeld en dat het opgelost, weggewerkt of op de juiste plek terecht is gekomen.


Je bent iedere dag moe en weet eigenlijk niet waar het vandaan komt. Geen energie meer nadat je klaar bent met je werk.(buiten- of binnenshuis) Hoe kan dat nou? Ik doe toch dat wat ik leuk vind waarom word ik er dan zo moe van? Vast een griepje of iets anders onder de leden.

Een bezoekje aan de dokter levert niets anders op dan dat hij/zij zegt neem even wat tijd voor jezelf! Hoezo? En hoe? Een gezin, een baan, het huishouden, mantelzorgen en je familie (vaak een combinatie van deze) waar en wanneer neem ik dan tijd voor mezelf?


Oke denk je, ik probeer dagelijks wel een momentje te prikken maar al snel zit je weer in hetzelfde ritme.


Nu hebben we allemaal bepaalde waarden in ons leven maar wat zijn die van jou? En welke waarden vind jij belangrijk? En leef en werk je ook naar die waarden?


En dan kom je erachter dat je helemaal niet zoveel bezig bent met de waarden die jij zo belangrijk vindt. Er is dus geen balans meer tussen je waarden en de waan van de dag.

Hoe ga je nu zorgen dat die waarden wel weer bovenaan jouw prioriteitenlijstje staan? En er weer meer balans in je leven komt?


Door uit te zoeken wat jouw waarden zijn en of die nog wel op jouw prioriteitenlijst staan en zo niet hoe krijg je ze dan wel weer bovenaan je lijst. Hoe kan je ervoor zorgen dat er meer balans ontstaat in jouw leven?


Mail en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te horen hoe je nu die verandering kan gaan maken voor de balans in je leven. Ook kan je meteen een oefening aanvragen om duidelijk te krijgen hoe het met jouw waarden staat.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gevoelens

Comments


bottom of page