top of page

Coach, waarom?

Coaching? Is dat nodig?

Veel mensen vinden het lastig om naar een coach te gaan. Waarom zou ik naar een coach gaan? Het kost een hoop geld en je ziet er niets van.

Als je naar de kapper, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste enzovoorts gaat dan zie je tenminste waar je je geld aan uit gegeven hebt. Maar een coach, daar zie je helemaal niets van. Een gesprekje met mijn vriendin/vriend/man/vrouw helpt mij ook goed.


Het klopt wel en niet. Ja, het klopt dat je er in eerste instantie aan de buitenkant niets van ziet maar het klopt ook niet, want wanneer jij gelukkig bent binnen in, straal je dat aan de buitenkant uit. En dan komt je kappersbeurt nog beter tot zijn recht.

En het is niet duurder dan een uurtje schoonheidsspecialiste of om de zes weken naar de kapper. Ja het is in een relatief korte periode vaker dan de kapper of de schoonheidsspecialiste maar die laatste twee blijven het hele jaar terugkomen en een coach niet. Dat is vaak een periode van 6 tot 8 gesprekken.


Een gesprek met je vriendin/vriend/man/vrouw zal zeker opluchten, maar het helpt maar tijdelijk, want zij reageren op wat jij zegt. Zij kunnen je niet helpen de reden weg te nemen of gereedschappen meegegeven om de volgende keer met hetzelfde probleem om te gaan.


Wanneer je je ziek voelt, een arm gebroken hebt ga je ook naar een specialist, je huisarts of het ziekenhuis. Zo heeft iedereen zijn/haar specialisatie.


Het verschil met een coach en je vriendin/vriend/man/vrouw is dat een coach je gereedschappen aanleert en dieper een gesprek in gaat. De coach gaat kijken waar je valkuil, hobbel, probleem vandaan komt. Wat is de achterliggende reden voor deze valkuil? Welke emoties komen daarbij los? Hoe voelt dat? En wat kan je daar mee doen?

Wat kan je doen wanneer je hetzelfde probleem over een half jaar tegenkomt zodat het dan geen probleem meer is? Je leert hoe je met jouw hobbels, valkuilen, problemen kan omgaan zodat je er op een andere manier naar kijkt. Je krijgt oefeningen om mee aan de slag te gaan die ervoor zorgen dat je anders naar dingen gaat kijken.


Of laat je het liever gaan zoals het is en loop je liever iedere keer tegen hetzelfde aan net zo lang tot je een burn-out hebt


Vind jij jezelf het waard om te investeren in een coach?

Gun jij jezelf ook een mooie binnenkant?

Mail me voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page